Při Wimbledonu Becker relaxoval u pokeru

Patrik Khudhur
19. 2. 2008 0:00
V dubnu jej v rámci EPT čeká také první profesionální turnaj.
Na některé míčky dosahuje Boris Becker doslova jen s vyplazeným jazykem.
Na některé míčky dosahuje Boris Becker doslova jen s vyplazeným jazykem. | Foto: Reuters

"Tehdy šlo o to zachovat si koncentraci," říká bývalý tenisový hráč Borris Becker.

První zápas v rámci tenisového ATP Tour odehrál již v roce 1983. Nyní se blíží další velká premiéra, tentokrát v roli pokerového profesionála.

"Největší výzvou je pro mě udržet si trpělivost," říká čtyřicátník.

Poté, co několik měsíců trénoval pod dohledem pokerového profesionála, měl Becker debutovat již na turnaji EPT v Dortmundu, který se konal počátkem února. Do cesty však vstoupila nemoc a první profesionální akcí bývalého tenisty bude dubnové finále EPT v Monaku.

Momentálně je prioritou číslo jedna trénink. Becker chce být připravený na všechnu a tak stále dokola piluje své dovednosti. Boris údajně ví, co je třeba na cestě k úspěchu: "Rozhodnost, ambice, disciplína a především trpělivost," to je jediný recept, míní.

Na otázku k podobnosti tenisu a pokeru Becker říká, že jako ve všech ostatních sportech soutěžíte s ostatními. Jak u tenisu, tak pokeru navíc musíte být vždy stoprocentně soustředění. Krom toho se v obou sportech hodí spousta vůle. I na první pohled rozhodnutý zápas totiž může skončit v neprospěch toho aktuálně lepšího.

V roce 1985 Boris Becker zažil svůj první velký úspěch na tenisovém poli, když se teprve jako sedmnáctiletý stal vůbec prvním nenasazeným hráčem, který si odnesl pohár za prvenství na prestižním Wimbledonu. Celkem Becker vyhrál 49 titulů ve dvouhře (z toho 6 Grand Slamů) a 15 ve čtyřhře. Často přitom, jak přiznává, sestávalo jeho předzápasové soustředění hraní pokeru.

 

Právě se děje

Další zprávy