Přes Facebook bude možné nabízet práci

tl
17. 7. 2012 10:47
Přes Facebook bude možné od srpna nabízet práci. Podobně jako na LinkedIn
Foto: Reuters

Lidé bez zaměstnání budou v blízké budoucnost mít novou možnost, jak si svou práci hledat přes internet. Sociální síť Facebook momentálně testuje vlastní službu, která bude zaměstnavatelům umožňovat inzerovat na Facebooku nabídky práce a hledat si tak nové zaměstnance.

Facebook podle všeho už komunikuje s některými americkými servery, které se zaměřují na inzerování pracovních nabídek, a chce jejich obsah přesunout rovnou na svou sociální síť, kterou momentálně využívá skoro miliarda uživatelů.

Na nové službě nechce Facebook podle všeho přímo vydělávat, ale spíše s její pomocí nalákat ještě více nových uživatelů. Spuštění možnosti nabízení práce přes Facebook by mělo přijít už v nejbližších týdnech.

Ohrozí tak Facebook síť LinkedIn?

Nová služba bude nepochybně velkou hrozbou pro sociální sítě typu LinkedIn, které právě slouží k hledání práce a nových zaměstnanců.

Na druhou stranu ale na síti LinkedIn stále mnoho uživatelů zůstane, protože na ní můžou mít svůj vlastní profesní profil s životopisem, který nemusí mísit s účtem na Facebooku plným statusů a ne úplně vhodných fotek. 

 

Právě se děje

Další zprávy