iPhone 4S jako herní platforma? Výkon na to má

Adam Pešek
7. 11. 2011 9:22
Chytrým mobilním telefonům zatím dominují bezcílné hry jako Angry Birds či Minecraft, výkon iPhonu 4S však dává možnosti pro výrazně komplikovanější tituly
Foto: Profimedia.cz

Běžné hry jako Angry Birds nedokáží plně využít nadupaný hardware, kterým firma Apple vybavila svůj poslední telefon iPhone 4S, a proto se poměrně rychle vyrojilo několik titulů pro náročnější mobilní hráče. V nablýskaném grafickém balení se tak můžete třeba prohánět po závodní dráze, brázdit galaxie nebo okusit chuť bitevní vřavy.

Vysoké rozlišení displeje a silný procesor s grafickou akcelerací posunuly herní zážitek o kus dál a rozdíl oproti hrám pro předchůdce iPhone 4 je obrovský. Mobilní verze legendy Mortal Kombat 3 si to sice vykompenzovala objemem dat (úctyhodných 1,1 gigabytu), ovšem dobře bavit se dá i u podstatně menších kousků.

Galaxy on Fire 2 HD totiž přivedlo na obrazovku iPhonu rozsáhlé intergalaktické souboje, vynikající grafikou se pyšní bojovka Infinity Blade a nijak nezaostává ani střílečka Modern Combat 3: Fallen Nation. Na své si pak přijdou i milovníci rychlých kol, jimž titul Real Racing 2 dává možnost poměřit své dovednosti s dalšími online hráči. Ze strategií zase vyniká například akčně pojatý Siegecraft.

 

Právě se děje

Další zprávy