Foxconn už chrlí 150 tisíc nových iPhonů denně

Jan Kovalík
8. 9. 2011 12:58
Apple o premiéře nového iPhonu mlčí, armáda zaměstnanců Foxconnu už ale jede naplno
Foto: Corporate Image

Čekání na iPhone 5 se prodlužuje, podle zdrojů taiwanského serveru DigiTimes.com je ale zřejmé, že čekání nebude dlouhé. DigiTimes tvrdí, že čínský průmyslový komplex firmy Foxconn již produkuje 150 tisíc nových iPhonů denně. Opírá se přitom o nejmenované zdroje z firem, které Foxconnu dodávají komponenty nových přístrojů.

Do konce září by měl mít Apple k dispozici pět až šest milionů kusů nových telefonů. Firma ještě oficiálně neoznámila datum oficiálního uvedení na trh. Datum sedmého září, o kterém média včetně Dataramy spekulovala, se ukázalo jako čirá spekulace. Na základě kusých informací od operátorů a prodejců elektroniky se zatím jako nový nejpravděpodobnější termín jeví první polovina října.

Foto, pořízené iPhonem 5?

Server Pocketnow.com dnes zveřejnil fotografii, o které se domnívá, že byla pořízena za pomoci nového iPhonu. Vychází přitom z EXIF dat, která do souboru s fotografií ukládají digitální fotoaparáty. Jako typ přístroje obsahují metadata souboru iPhone 4, zbytek specifikací ale iPhonu 4 neodpovídá.

Je zřejmé, že fotka byla pořízena osmi megapixelovou čočkou a posléze zmenšena, aby odpovídala iPhonu 4. Fotografie též obsahuje geolokační data, která jako místo pořízení označují adresu 1 Infinite Loop, tedy sídlo společnosti Apple.

Jestli se jedná o únik nebo cílené rozvíření debaty o novém produktu se těžko soudí. Po bláznivé historce o ztraceném prototypu nového iPhonu je dost dobře možné, že Apple si jen připravuje půdu pro pompézní premiéru.

Spekulace o říjnovém vydání podpořil i server AppleInsider, který s odkazem na své zdroje v Applu tvrdí, že firma již začala produkovat televizní reklamu na iPhone 5, která má být vypuštěna na začátku října.

Lepší čočka, tenčí tělo

Dá se očekávat, že nový iPhone bude vybaven osmi megapixelovou kamerou, vylepšenou anténou. Bude mít větší dotykový displej a tělo telefonu bude tenčí, podobně jako iPad 2.

Server Engadget také dříve přinesl informaci o tom, že americký operátor AT&T montuje do obchodů Apple vysílače pro vysokorychlostní LTE sítě, dá se tedy předpokládat, že iPhone 5 bude LTE podporovat. Čeští zákazníci si ovšem na super-rychlý mobilní internet budou muset ještě nějakou chvíli počkat. Minimálně do příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy