Desperado - Antonio Banderas opět v akci

Vladislav Růžička
4. 5. 2007 4:38
Chcete být Antonio Banderasem a mít za milenku Salmu Hayek? Pak nemáte lepší volbu!
Foto: Hratelně.cz

Více informací o hře najdete zde!

Antonio Banderas a Salma Hayek. Několik tun nábojnic různé ráže, pár hektolitrů hispánské krve a desítky kilometrů mexických střev a velká spousta legrace to vše skýtá nová akční plošinovka od Ojom.

Je vám to povědomé? Jak by také ne, vždyť Desperado, jeden z prvních režisérských počinů Roberta Rodrigueze, se stal kasovním trhákem. Ostatně předpoklady k tomu měl od začátku atraktivní herecké obsazení i scénář jasně nesoucí rukopis tarantinovské školy přetékající tunami černého humoru, divokými přestřelkami a briskními dialogy, které z brutální krvavé lázně udělaly osvěžující spršku. Výstižně film popsal slogan: "Jestliže vidíte, že se kouř rozplývá, tak to znamená, že právě přebíjí." Nyní se filmové předlohy chytili Ojom a pod licencí Sony Pictures vypustili El Mariachiho i na mobilní telefony. Těšit se tak můžeme na klasickou hopsací střílečku, která se pokouší narvat devadesátiminutový film do několika minut mobilního hraní, což se jí koneckonců daří vcelku slušně.

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

Místní gauneři sejmuli Mariachiho holku, a aby toho nebylo málo, propálili mu panem devítimilimetrovým i jeho levou dlaň, což kromě toho, že si nemůže ulevit (teď když zůstal sám) znamená, že už si na svou milovanou kytaru nezadrnká oblíbenou Dajánu. Kolem a kolem vzato, pěkně ho nakrkli. Cíl je tedy jasný, najít šéfa místního mexikánského gangu a nakrmit ho olovem. Než ale sejmete samotného velkého Bucha, budete se k němu předtím muset prostřílet tuctem levelů, které zhruba kopírují filmový vzor. Hra začíná známou přestřelkou v baru, následuje únos krásné knihovnice Caroliny i její záchrana z pracek tortiložroutských mafiánů a ve finále samozřejmě nesmí chybět vystřílení Buchovy haciendy včetně jejího majitele.

Než k tomu ale dojde, odpravíte stovky gaunerů, budete likvidovat Mexikány s nožíky i pistolkami, Mexikány s brokovnicemi i uzinami, mexikánské rudoarmějce v červených i mexikánské pionýry v modrých košilích, Mexikány v sombrerech i bez nich, prostě musíte sejmout, cokoliv se pohne. Kromě řadových los sebevrahos se tu a tam potkáte s něčím, co by se dalo nazvat bossem, i když většinou jde jen o odolnější variantu obyčejného vojáka, jediní dva skuteční bossové jsou Navajo (to je ten přerostlý potetovaný vrhač nožů) a pak samozřejmě Bucho.

Foto: Hratelně.cz

Základní pistolka by ovšem na takováto jatka nestačila, a tak za chvíli seberete upilovanou brokovnici, karabinu, vojenskou brokovnici, kteréžto zbraně se báječně hodí na větší skupinky nepřátel (kteří se na vás většinou vyhrnou z nějakých dveří), naopak proti postupně nabíhajícím banditům (tzv. kamikaze typ) se uplatní rychlopalný Uzi, který nepřátele nepustí ke slovu... tedy k výstřelu. Kromě těchto "obyčejných" zbraní dostane El Mariachi několikrát do ruky i pověstné kytarové pouzdro s vestavěným kulometem.

Co se týče grafiky, nečekejte žádné zázraky, i když rozhodně neurazí a na novějších telefonech s kvalitním displejem vypadá hra docela hezky, vcelku povedený je i zvukový doprovod, naproti tomu kostrbatý překlad vypadá, jako by byl prohnaný automatickým překladačem. Celkově je Desperado vcelku povedenou, zábavnou a dobře ovladatelnou střílečkou, na rozdíl od jiných mobilně herních "perel" podle filmových předloh, jako jsou Friday 13th nebo Texas Chainsaw Massacre.

Článek vznikl v rámci spolupráce s portálem MobilHry.cz

 

Právě se děje

Další zprávy