Amazon Kindle tablet se chce stát hitem letošních Vánoc

Adam Pešek
16. 9. 2011 16:15
Amazon vstupuje na trh s tablety. Nabídne jednoduchý a levný, sedmipalcový přístroj
Foto: AndroidAuthority.com

Amazon Kindle má dnes mezi čtečkami knih jakési výsadní postavení a po jeho celosvětovém úspěchu plánuje společnost Amazon vstup na trh s tablety. Věhlasné jméno Amazon Kindle novému přístroji zůstane, jinak je ovšem informací zatím jen poskrovnu - operační systém Android, sedmipalcový kapacitní displej, Wi-Fi a nízká cena 250 dolarů.

Černobílá čtečka Kindle byla oblíbená pro své jednoduché ovládání spojené se snadným nakupováním elektronických knížek a o podobné vlastnosti by se měl opírat i nový tablet. Systém má být co nejvíce provázaný s již nabízenými cloudovými službami Amazonu jako je přehrávač CloudPlayer či úložiště CloudDrive, získávání obsahu by pak opět mělo být záležitostí na pár klepnutí.

Praktický sedmipalcový displej a příznivá cena má z tabletu udělat alternativu k doposud jasně dominantnímu iPadu a vzhledem ke svému zázemí má přístroj nejlepší předpoklady uspět.

První kusy by se měly veřejnosti představit koncem září a Amazon by z nich rád udělal hit letošních Vánoc. V případě komerčního úspěchu pak příští rok přijde verze s desetipalcovým displejem.

 

Právě se děje

Další zprávy