Beuret má za to, že Švýcarsko musí přijmout opatření, aby mohlo i nadále produkovat sýry pro své obyvatele. "Pokud se tak nestane, budeme nakonec (sýry) dovážet, což by bylo ekonomicky, sociálně i ekologicky absurdní," řekl.
Švýcarsko je po celém světě proslulé vysoce kvalitními druhy sýrů, jako je gruyère a ementál. Gruyère od malovýrobce ze švýcarského Bernu získal loni, už podruhé, titul nejlepšího sýra na světě v mezinárodní sýrařské soutěži ve Spojených státech.
Sýrařské mistrovství světa se koná každé dva roky ve městě Madison. Vítězný sýr - Gourmino Le Gruyère AOP - získal od hodnotitelů 98,423 bodu ze sta možných. Vyrábí jej Michael Spycher z firmy Mountain Dairy Fritzenhaus. Ve své sýrárně pracuje výhradně s mlékem od 12 místních farmářů, kteří své krávy pasou v okolí pěti kilometrů od výrobny.