Ztráta Warner Music klesla

ČTK, eko
1. 12. 2005 14:46
Boston - Ztráta hudební společnosti Warner Music Group Corp. v loňském fiskálním roce, který skončil v září, klesla na 169 milionů dolarů z předloňských 1,4 miliardy dolarů.

Prodej hudby se však zvýšil, vysoký byl zájem o digitální nahrávky. Informovala o tom dnes společnost na internetových stránkách.

Tržby se loni zvýšily o dvě procenta na 3,5 miliardy dolarů. Prodej v zahraničí se na celkovém prodeji firmy podílel 52 procenty. Tržby z prodeje digitálních nahrávek stouply čtyřnásobně na 157 milionů dolarů. Domácí trh se na tomto údaji podílel 73 procenty. Hrubý provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek stoupl o 31 procent na 491 milionů USD.

Příjmy nahrávací divize loni stouply o dvě procenta na 2,9 miliardy USD. Příjmy vydavatelské divize se zvýšily o jedno procento na 607 milionů USD.

V samotném posledním čtvrtletí ztráta klesla na 30 milionů dolarů z loňských srovnatelných 137 milionů dolarů. Příjmy stouply o 13 procent na 905 milionů dolarů. Mezi prodejní hity se zařadily Fath Hill, Green Day či Eric Clapton. Tržby z prodeje digitálních nahrávek stouply ve srovnání s předchozími třemi měsíci o 20 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy