Walt Disney povolává do vedení mladici z Facebooku

Zdeněk John
23. 12. 2009 21:04
Mediální koncern hledá mladou krev kvůli internetu
Sheryl Sandbergová
Sheryl Sandbergová | Foto: Aktuálně.cz

San Francisco - Walt Disney, světoznámá mediální společnost založená před 86 lety, se rozhodla omladit své vedení a napojit se na populární on-line svět sociálních sítí. Do svého top managementu nominovala Sheryl Sandbergovou, teprve čtyřicetiletou provozní ředitelku Facebooku.

Pokud bude Sandbergová počátkem příštího roku schválena do této pozice, stane se nejmladší ředitelkou v historii Walt Disney. Nyní jsou nejmladší Monica Lozanová (52 let) a členové představenstva firmy Steve Jobs (54) a John Chen (také 54), uvádí agentura Reuters.

Sandbergová pracuje pro Facebook, největší světovou internetovou sociální síť s více než 350 miliony uživatelů, od března 2008. Dříve pracovala ve společnosti Google a také na americkém ministerstvu financí.

"Ona ví hodně o oblasti nových médií a o technologiích, a to je to, co nás kvůli našemu růstu zajímá," "řekl mluvčí Disney Jonathan Friedland.

Disney, která inkasovala 36 miliard dolarů v tržbách za poslední fiskální rok, vlastní mediální společnosti včetně filmového studia Disney Pictures, televizní sítě ABC, kabelové sportovní televize ESPN a její součástí jsou i on-line video webové stránky Hulu.
Akcionáři Disney budou o nominaci Sandbergové hlasovat na výroční valné hromadě v březnu.

 

Právě se děje

Další zprávy