Sázkařský hit? Kolik hurikánů smete USA

Adam Junek
5. 7. 2006 16:00
New York - Dámy a pánové, ukončete své sázky, hra začíná. A hraje se nejen o peníze, ale i lidské životy. Ve hře jsou totiž ničivé bouře.
Sezóna hurikánů se blíží, sázkaři už počítají, kolik jich bude
Sezóna hurikánů se blíží, sázkaři už počítají, kolik jich bude | Foto: Aktuálně.cz

Gamblerům po celém světě, ale zejména ve Spojených státech,se zalíbilo sázení na hurikány, jejichž sezóna se už zase přibližuje.

Žádný hurikán? To sotva

"Sázení na basketbal nebo hokej už nikoho nebaví.A jejich hlavní sezóna je především pryč. Fotbalová utkání jsou zase velmi vzdálená," píše agentura AP. A tak on-line kasína nabídla hazardérům sázky na to, kolik a jak silných hurikánů zasáhne Ameriku v letošní sezóně.

Sází se pouze na internetu - kamenná kasína hurikánové horečce nepropadla. Američtí sázkaři pak musí po síti "za hranice". Americké zákony nedovolují provozovat internetové sázkařské domy, a proto Američané hledají zábavu na stránkách firem, jejichž sídlo je mimo území USA.

"Basket už mě nebaví, ale hurikánům jsem prostě nemohl odolat," tvrdí Ken Moore, který vsadil na hurikány 75 dolarů. Pokud přijdou přesně dva o síle alepoň tři, pak vyhraje 72,5 dolaru. Pokud přijde jen jeden, pak jeho výhra bude pět dolarů. Nepřijde-li žádný takto silný hurikán, nebo jich bude víc, prohrál.

Takhle řádil hurikán Larry
Takhle řádil hurikán Larry | Foto: ABC

Vědci předpovídají, že by hurikánů s kritickou silou tři a vyšší mohlo přijít čtyři až šest.

Moore vsadil na možnost, která se zdá podle internetového kasína BetCRIS.com nejjistější. Víc se dá vydělat, když hurikánů přijde více. Kurs na šest hurikánů je pět ku jedné, což je pravděpodobnější situace, než že si od hurikánů zcela odpočineme - kurs šest ku jedné.

Není to etické, volají kritici

"Hurikány jsou teď rozhodně hitem. A s přibývajícími sázkaři se žene vlna dalších, kteří by normálně na hurikán nevsadili, ale enormní zájem je láká," míní zakladatel sázkařského serveru Bodog.com Calvin Ayre.

"Chvíli jsem váhal, zda vůbec sázky na hurikány povolit, ale naši klienti to tvrdě vyžadovali. Snažíme se to udělat co nejdecentnější, protože poslední co chceme je nějak výrazně vydělávat na neštěstí druhých," citoval deník Times Online šéfa BetCRIS. com Mickeyho Richardsona.

Právě etická stránka těchto sázek mnohé pobouřila. "Je velmi smutné, že se sází na takovéto věci. Hurikány jsou velmi nebezpečné a ohrožují životy lidí. Nejsou něčím, na co se má sázet," míní miamský mluvčí amerického meteorologického ústavu Greg Romano.

Některé oběti neberou sázení tak kriticky, ale dovedou si představit lepší použití peněz. Virginia Saussy Bairnsfatherová zažila loňský hurikán Katrina v New Orleans. "Já jim to nezazlívám, ale kdyby raděj aspoň desetinu prosázených peněz použili na pomoc obětem hurikánů, byly by to rozhodně smysluplněji vynaložené prostředky."

 

Právě se děje

Další zprávy