Novinky na čtyřech kolech zamířily do LA

eko
6. 1. 2006 14:25
Los Angeles Co takhle trojkolku od Volkswagenu? Nebo snad auto na hybridní pohon. Největší přehled nejžhavějších novinek od předních automobilek je nyní v kalifornském Los Angeles
Bugatti Veyron 16.4
Bugatti Veyron 16.4 | Foto: Reuters

Výrobci se předhánějí, aby návštěvníkům autoshow, která potrvá až do patnáctého ledna, ukázali to nejlepší. A především si tím vylepšili tržby.

Potřebuje to například největší výrobce automobilů na světě, americká firma General Motors, který představuje mimo jiné inovované velké vozy jako Chevrolet Suburban. Podle odborníků by právě ty mohly zachránit klesající tržby jedničky na trhu. Ve Spojených státech se snížil prodej aut GM o 4,3 procenta a ztráta za prvních devět měsíců se vyšplhala k bezmála pěti miliardám dolarů.

Ne všichni ale vidí ve velkých vozech budoucnost. "Nemyslím si, že to je cesta, která někoho spasí," uvedl pro server Detroit Free Press Mark Fields, prezident americké divize Ford Motors.

Jeho slova potvrzují i průzkumy mezi zákazníky. Ti nyní i kvůli rostoucí ceně paliv raději volí menší a úspornější vozy.

 

Právě se děje

Další zprávy