Kellner se opět propojil s italským gigantem

hpv
14. 11. 2007 17:00
Finančník Kellner s Generali Group nakupují v Moskvě

Praha - Finančník Petr Kellner opět propojil své podnikání s italskou skupinou Generali Group.

Generali Group nabyla 49procentní podíl ve společnosti PPF Beta Ltd. Tu spravuje  investiční private equity skupina - PPF Investments. Vyplývá to z oficiálního prohlášení firmy.

Společnost PPF Beta je prostřednictvím své dceřiné společnosti Durbe Limited registrované na Kypru nepřímým majitelem struktury sestávající z ruských společností Vega, Novyj Kapital a Investicionnaja Iniciativa.

Ty v souhrnu vlastní  38,46 procent akcií Ingosstrachu, jedné z největších ruských pojišťoven.

Akcionáři PPF Investments jsou vedle Petra Kellnera (9 procent) ještě Jiří Šmejc (9 procent) a Tomáš Brzobohatý, který vlastní 82 procent PPF Investments.

Italský pojišťovací koncern Generali propojil s Petrem Kellnerem své aktivity poprvé před několika měsíci. Česká pojišťovna, jejímž majoritním  vlastníkem je právě Kellner, totiž vytvoří s Generali společný podnik. V něm bude mít Generali 51procentní většinu.

Italská skupina Generali je třetí největší evropskou pojišťovnou, s výší předepsaného pojistného více než 64 miliard euro. Působí v 10 zemích střední a východní Evropy, a to v oblasti pojištění i správy majetku. 

Foto: Aktuálně.cz

 

Právě se děje

Další zprávy