Gates: Google nás netrápí

Reuters, eko
5. 1. 2006 9:56
Las Vegas - Lidé se příliš zabývají tím, kdo je naším "největším" rivalem, posteskl si včera na počátku veletrhu elektroniky v Las Vegas šéf softwarového gigantu Bill Gates.
Foto: Aktuálně.cz

"Máme řadu konkurentů od Sony přes Apple Computer až po Nokii v souboji o ovládnutí trhu s novou generací softwaru," uvedl nejbohatší muž světa. Zároveň popřel, že by nejvážnějším soupeřem jeho firmy byl nejsilnější hráč v internetovém vyhledávání, firma Google.

Bill Gates vystoupil na Consumer Electronics Show v Las Vegas
Bill Gates vystoupil na Consumer Electronics Show v Las Vegas | Foto: Reuters

PŘEČTĚTE SI: Gates má strach z Googlu

"Když mám jmenovat jen jednu firmu, pak IBM a ne Google," tvrdí americký miliardář, který podstatnou část svých výdělků věnuje na charitu. Připustil však, že těžko změní přístup médií, která se rozhodla, že Google je na prvním místě, následován Apple.

A proč je IBM větším nebezpečím? "Je to největší kolos v počítačovém byznysu, mají čtyřikrát tolik zaměstnanců než já. IBM byl vždy náš největší konkurent, ale nikdo to nechtěl vidět," vysvětlil Gates.

Přesto v poslední době se boj Googlu a Microsoftu rozhořel naplno. Internetový vyhledávač vstoupil na burzu a jeho akcie neustále rostou. Hodnota firmy se už vyšplhala nad 120 miliard dolarů. Microsoft jako třetí největší firma světa má ještě stále v tomto směru náskok.#reklama

Gates se v poslední době rozhodl významně investovat do vyhledávacích technologií. Jenže namísto aby začal rychle slavit úspěchy, viděl, jak někteří jeho manažeři odcházejí ke konkurenci. Kam? Samozřejmě ke Googlu.

 

Právě se děje

Další zprávy