Adidas se na fotbalovém MS napakoval

ČTK, eko
9. 8. 2006 9:51
Frankfurt - Červencový fotbalový šampionát byl pro Adidas zlatý důl. Německému výrobci sportovního oblečení a obuvi totiž hlavně díky němu vzrostl ve druhém čtvrtletí letošního roku čistý zisk o 24 procent na 82 milionů eur (2,3 miliardy korun).
Adidas.
Adidas. | Foto: www.adidas.cz

Tržby stouply téměř o 60 procent na 2,428 miliardy eur. Příjmy z prodeje fotbalového zboží, například bot a replik triček fotbalových týmů, dosáhly 1,2 miliardy eur.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v průměru zisk pouze 74 milionů eur při tržbách 2,366 miliardy eur.

Bude to dobrý rok

Jejich odhady se však lišily kvůli nejistotě ohledně nákladů na reklamu spojenou s fotbalovým mistrovstvím a vlivu divize Reebok. Adidas koupil Reebok za 3,8 miliardy eur loni, akvizici dokončil letos v lednu.

Hodnota nových objednávek značky Adidas stoupla o šest procent.

Adidas potvrdil, že za celý rok očekává dvouciferný procentní růst zisku a čistý zisk by se měl přiblížit 500 milionům eur.

Boty Adidas1, které by měly dle obvinění Nike obsahovat technologii Shox
Boty Adidas1, které by měly dle obvinění Nike obsahovat technologii Shox | Foto: Adidas

Také růst tržeb má být dvouciferný, bez zahrnutí vlivu směnných kurzů a divize Reebok se mají tržby zvýšit o deset až 12 procent, napsaly agentury AP a Reuters.

Akcie Adidasu oslabily za poslední dva měsíce o 16 procent, v porovnání se ziskem je však jejich hodnota stále vyšší než hodnota konkurenční firmy Nike.

Podle Reuters Estimates je hodnota akcií Adidasu 14,74krát vyšší než očekávaný zisk za celý letošní rok. U Nike tento poměr činí 14,02, u Pumy až 16,82.

 

Právě se děje

Další zprávy