Řetězec Costa Coffee od července na Slovensku končí, v Česku se naopak rozroste

ČTK ČTK
30. 6. 2021 14:48
Řetězec Costa Coffee od července na Slovensku končí, v Česku se naopak rozroste

Kavárenský řetězec Costa Coffee od 1. července končí na Slovensku, kam vstoupil v roce 2019. Rozvoj značky negativně ovlivnila pandemie. V Česku naopak kaváren přibude. ČTK to sdělil ředitel Costa Coffee v ČR a na Slovensku Aleš Fránek.

Na Slovensku fungovaly čtyři kavárny. První se zákazníkům otevřela 18. ledna 2019 v Bratislavě. "Je nám líto, že musíme slovenský trh opustit. Byla to pro nás skvělá zkušenost, poznat i zákazníky na Slovensku. Několikaměsíční lockdowny a uzavření kaváren bylo z dlouhodobého hlediska neudržitelné. I v této době jsme museli platit nájmy a další fixní náklady," uvedl Fránek. Doplnil, že pozornost se nyní soustředí na kavárny v ČR.

Uzávěru v tuzemsku Costa Coffee, která má 32 kaváren v Praze a 14 v dalších městech, podle Fránka využila k rekonstrukcím několika stávajících poboček. "Zároveň jsme získaly prostory pro nové kavárny. Covid-19 nám hodně vzal, ale zároveň i dal," řekl dále. V průběhu pandemie se Costa Coffee zaměřila na prodej kávy formou rozvozu. U tohoto způsobu prodeje prozatím zůstává. Někteří zákazníci jsou podle Fránka stále spíše opatrnější a dávají přednost odnést si nápoj s sebou před posezením na místě. Poměrně dost lidí si podle něj oblíbilo právě možnost nechat si kávu či jiný nápoj dovézt.

 

Právě se děje

Další zprávy