Rakouská pošta vstoupila na český trh, koupila třetinu v doručovateli In Time

ČTK ČTK
31. 8. 2017 10:57
Rakouská pošta koupila podíl ve výši 31,5 procenta ve firmě In Time, která v Česku loni doručila více než čtyři miliony balíků a měla obrat více než čtvrt miliardy korun. Detaily transakce firmy nezveřejnily.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Praha - Rakouská pošta vstoupila na český trh, když koupila podíl 31,5 procenta v tuzemské kurýrní a spediční firmě In Time Spedice od zakladatele Roberta Bočka. Obě firmy jsou členy mezinárodní přepravní sítě Eurodis. Detaily transakce firmy nezveřejnily.

Rakouská pošta vstupem do In Time rozšiřuje svoji územní působnost. Již nyní doručuje balíky ve 12 evropských zemích a do In Time plánuje přenést nejen svoje know-how, ale také investovat do dalšího rozvoje společnosti, zejména technologií. Zároveň se novým výkonným ředitelem této firmy stal dosavadní šéf Zásilkovny Petr Brandýský. Zásilkovnu řídil čtyři roky.

In Time byla založena v roce 1990 jako první soukromá přepravní společnost v České republice. V roce 2016 firma doručila více než čtyři miliony balíků a měla obrat přes deset milionů eur (více čtvrt miliardy korun). Majoritu 68,5 procenta ve společnosti drží slovenská firma Cromwell Group, která vlastní i 100 procent tuzemské poštovní firmy Mediaservis.

Rakouská pošta je jednou z největších pošt v Evropě. V Rakousku má více než 1800 obslužných míst a poskytuje komplexní škálu poštovních služeb, ať už v oblasti přepravy balíků či doručování adresných a neadresných zásilek a tiskovin. Působí na 12 evropských trzích, kde doručuje především balíky a neadresné zásilky.

 

Právě se děje

Další zprávy