Překvapení. Nejlepší restaurant není letos z Prahy

ČTK ČTK
27. 11. 2013 15:20
Anketu Grand Restaurant vyhrála zámecká restaurace Piano Nobile.
Restaurace Piano Nobile
Restaurace Piano Nobile | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Anketu Maurerův výběr Grand Restaurant letos vyhrála zámecká restaurace Piano Nobile z hotelu Chateau Mcely, která se tak stala prvním vítězným podnikem ze Středočeského kraje. Na druhém místě skončila pražská restaurace La Degustation Bohéme Bourgeoise, třetí je restaurace Alcron v pražském hotelu Radisson Blu.

Oba pražské podniky letos obhájily michelinskou hvězdu. ČTK výsledky poskytla mluvčí projektu Dominika Vrkotová.

Vítězná restaurace šéfkuchaře Jana Štěrby se nachází v lesích v severovýchodní části Středočeského kraje ve zrekonstruovaném zámku, který funguje jako pětihvězdičkový hotel. "Z letošního vítěze mám velkou radost. Kromě toho, že jsou v Chateau Mcely kreativní, tak se zároveň snaží maximálně využívat místních surovin," uvedl zakladatel ankety Pavel Maurer.

Z mimopražských podniků se v první desítce ještě umístily restaurace Promenáda v Karlových Varech a brněnský podnik zaměřený na mořské speciality Koishi Fish & Sushi, který anketu vyhrál loni. "Díky Bohu nezůstávají ti nejlepší šéfkuchaři a restauratéři pouze v hlavním městě," podotkl Maurer.

Letošní ankety se zúčastnilo 1009 hodnotitelů, kteří během roku tajně a na svoje náklady hodnotili jednotlivé podniky z celé České republiky. Cílem průvodce, jejž Maurer založil v roce 1997 pod názvem Gurmán, je nezávisle hodnotit české restaurace a přinášet tak ověřené informace a tipy.

TOP 10 restaurací:

1. Chateau Mcely, Piano Nobile - Středočeský kraj - Mcely

2. La Degustation Bohéme Bourgeoise - Praha

3. Radisson Blu, Alcron - Praha

4. Bellevue - Praha

5. Kalina - Praha

6. Promenáda - Karlovy Vary

7. Le Terroir - Praha

8. Koishi fish & sushi - Brno

9. Terasa U Zlaté studně - Praha

10. Francouzská restaurace Art Nouveau - Praha

Zdroj: Maurerův výběr Grand Restaurant

 

Právě se děje

Další zprávy