Pražské letiště je páté nejlepší v Evropě, míní uživatelé na Googlu

ČTK ČTK
10. 9. 2023 8:13
Pražské letiště je páté nejlepší v Evropě, míní uživatelé na Googlu

Letiště Praha je podle hodnocení uživatelů Google pátým nejlepším v Evropě. Meziročně si o tři příčky polepšilo. Z více než 20 tisíc uživatelských recenzí mu vyšlo na pětibodové škále hodnocení 4,3. Nejlépe lidé hodnotili istanbulské letiště, naopak nejhůře letiště v Bordeaux. Žebříček nejlepších evropských letišť podle recenzí z dat Google map sestavil portál Holidu.

Oproti loňskému roku se zlepšilo hodnocení pražského letiště o 0,1 hvězdičky a přibylo mu asi 7000 uživatelských recenzí. Lepší hodnocení z evropských letišť získaly letiště v Istanbulu, Aténách, Portu a Curychu. Nejhůře hodnotili uživatelé Google letiště v Bordeaux, vysloužilo si 2,6 hvězdičky z téměř 9000 recenzí. O jednu desetinu lepší hodnocení mělo letiště v Heraklionu.

"Mám radost, že se Letiště Václava Havla Praha dostalo mezi pět nejlepších letišť podle hodnocení uživatelů Googlu. Hodnocení vnímám jako odměnu za snahu všech našich zaměstnankyň a zaměstnanců, kteří na letišti pracují," uvedl k žebříčku ředitel letiště Jiří Pos.

Na konci loňského roku se Letiště Praha umístilo na chvostu jiného žebříčku, který zohledňoval včasnost letů, názory zákazníků a letištní restaurace a obchody. Ze 151 letišť skončilo na 141. místě. Letiště Praha se tehdy ohradilo a uvedlo, že například na včasnost příletů nemá letiště žádný vliv.

 

Právě se děje

Další zprávy