Portugalský výrobce autodílů Simoldes postaví závod u Kvasin

ČTK ČTK
11. 5. 2015 7:00
Investuje zhruba 800 milionů korun a vytvoří 300 pracovních míst. Napsal to deník E15.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Rychnov nad Kněžnou - Původem portugalský výrobce plastových dílů pro automobily Simoldes postaví nový závod v Rychnově nad Kněžnou.

Investuje zhruba 800 milionů korun a vytvoří 300 pracovních míst. Napsal to deník E15, podle nějž firmu do Česka přilákalo rozšiřování výroby automobilky Škoda Auto v nedalekých Kvasinách.

"Jsme přesvědčeni, že je to pravé místo nejenom pro dodávky do Škody Auto, ale i dalším výrobcům ve střední a východní Evropě," řekl deníku Jaime Sa, generální ředitel společnosti Simoldes Plasticos.

Firma podle deníku dostala od státu pobídku, bude tak mít možnost část investice odečíst z daně z příjmu.

Hala podniku Simoldes Plasticos, který má roční tržby kolem 300 milionů eur (8,2 miliardy Kč), má mít 22 000 metrů čtverečních. V Lipovce, což je místní část Rychnova nad Kněžnou, budovu postaví developer Panattoni Europe.

Škoda Auto hodlá v Kvasinách do nových výrobních kapacit, zejména pro sportovně-užitkové vozy, investovat v následujících třech letech nejméně 7,2 miliardy Kč. Mělo by tak vzniknout 1300 nových pracovních míst a návazně asi 400 míst mezi regionálními dodavateli.

 

Právě se děje

Další zprávy