Novým členem představenstva O2 je Hrabovský z právní divize

ČTK ČTK
20. 5. 2015 19:10
V představenstvu sedí ještě generální ředitel Tomáš Budník a finanční ředitel Tomáš Kouřil. Na nedávné valné hromadě byl snížen počet členů představenstva z pěti na tři.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Novým členem představenstva O2 bude od června ředitel divize Právní a regulatorní záležitosti Jiří Hrabovský. Nahradí tři členy odcházející do odštěpované společnosti Cetin. Uvedla to O2 na svém webu.

Nedávná valná hromada společnosti v souvislosti s rozdělením rozhodla o snížení počtu členů představenstva O2 z pěti na tři. V představenstvu sedí ještě generální ředitel Tomáš Budník a finanční ředitel Tomáš Kouřil.

Do Cetin z představenstva odejdou ředitel divize infrastruktury a velkoprodeje Petr Slováček, bývalý člen rady ČTÚ Michal Frankl a generální ředitel O2 Slovakia Martin Vlček.

Hrabovský je členem vrcholového vedení společnosti od července loňského roku. Dříve působil jako právní konzultant a manažer v korporátním sektoru a strávil rovněž řadu let v advokacii, kde spolupracoval zejména s různými telekomunikačními a IT společnostmi na českém a slovenském trhu. V minulosti také působil v poradních orgánech ČNB a ČTÚ.

Majoritu okolo 85 procent má v O2 od loňska investiční skupina PPF Petra Kellnera, která kontrolní balík akcií získala od španělské Telefóniky. PPF také prosadila rozdělení na operátora O2 správce sítí a datových center Cetin.

 

Právě se děje

Další zprávy