Netflix nabídne od listopadu levnější předplatné s reklamami, v Česku zatím k mání nebude

ČTK ČTK
13. 10. 2022 20:47
Netflix nabídne od listopadu levnější předplatné s reklamami, v Česku zatím k mání nebude

Americká internetová televize Netflix zavádí od 3. listopadu levnější předplatné s reklamou. Bude k dispozici ve 12 zemích, Česká republika ale mezi nimi zatím není, uvedla společnost.

Model předplatného spolufinancovaný reklamou bude spuštěn v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Francii, Německu, Itálii, Japonsku, Koreji, Mexiku, Španělsku, Británii a doma ve Spojených státech. Nový model nemá žádný vliv na původní předplatné. "Základní předplatné s reklamou doplňuje naše stávající základní, standardní a prémiové předplatné bez reklam," uvedl manažer Netflixu Greg Peters.

Reklamy budou dlouhé 15 nebo 30 sekund a budou se vysílat během seriálů a filmů nebo před nimi. Na hodinu v průměru připadne čtyři až pět minut reklamy. Z licenčních důvodů nebude v rámci tohoto předplatného k dispozici omezený počet filmů a seriálů, "ale my na tom pracujeme", uvedl Netflix. Předplatné s reklamou také neumožňuje stahování. Předplatné lze kdykoli změnit nebo zrušit.

Netflix reaguje na rostoucí počet konkurentů na streamovacím trhu v čase, kdy zákazníci už nechtějí za internetové televize tolik utrácet. Ostatní streamovací služby včetně Hulu, Disney+ a HBO Max už levnější předplatné podporované reklamami mají nebo je brzy nabídnou.

 

Právě se děje

Další zprávy