Největší krádež kryptoměn na světě. Hackeři okradli japonskou burzu o více než deset miliard korun

ČTK ČTK
27. 1. 2018 19:09
Coincheck, jedna z největší burz s digitálními měnami v Japonsku, přišla o 58 miliard jenů. Její představitelé ví, kam byly peníze poslány a slíbili, že pro odškodnění investorů udělají vše. Na krádež přišla burza až po osmi hodinách.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Tokio - Jedna z největších japonských burz s digitálními měnami Coincheck přišla kvůli útoku hackerů o 58 miliard jenů, v přepočtu zhruba 10,8 miliardy korun. Pokud bude tato suma potvrzena, půjde o dosud největší krádež kryptoměn na světě, uvedla britská BBC.

Burza zastavila vklady a výběry digitální měny NEM a posléze i všech kryptoměn s výjimkou bitcoinu. Její představitelé na tiské konferenci sdělili, že znají digitální adresu místa, kam byly peníze poslány a pro odškodnění investorů udělají vše.

Hackeři vnikli do burzovního systému před sedmou večer středoevropského letního času, burza na to přišla ale až po více než osmi hodinách. Odeslat stačili 523 milionů mincí NEM, což je v aktuálním kurzu 58 miliard jenů.

NEM je z hlediska tržní hodnoty desátou největší měnou. Po zveřejnění krádeže oslabila o 11 procent, zatímco bitcoin ztratil 3,4 procenta a ripple 9,9 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy