Mitsubishi bude ve Slaném vyrábět součástky pro elektromobily

ČTK ČTK
6. 3. 2019 15:18
Japonská automobilka Mitsubishi bude ve Slaném v nové hale vyrábět součástky pro elektromobily, provoz má začít příští rok. Uvedl to server týdeníku Euro.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Ford

Do nové haly hodlá společnost investovat více než 240 milionů korun, informovala firma v tiskové zprávě. Společnost už ve městě působí téměř 20 let a zaměstnává zde přes 400 lidí.

Nově zastavěná plocha zabere téměř 10 tisíc čtverečních metrů. Konkrétním produktem z připravované výroby bude speciální integrovaný startér a generátor (ISG) pro automobilový průmysl, jenž snižuje emise a má vyšší účinnost. Používat se bude u hybridních elektromotorů, u kterých se očekává v příštích letech především v Evropě značné rozšíření.

Společnost Mitsubishi Electric Automotive Czech podle obchodního rejstříku dosáhla v období od dubna 2017 do března 2018 zisku přes 86 milionů korun. Jde o dceřinou společnost japonské Mitsubishi Electric Corporation. Závod ve Slaném vyrábí a dodává elektrické rotační a elektronické součástky pro automobilový průmysl pro evropský trh, například kontrolní jednotky či alternátory.

 

Právě se děje

Další zprávy