McDonald’s dostává novou konkurenci: Nejoblíbenější hamburgerová síť z USA míří do Německa

Ondřej Neufus Ondřej Neufus
11. 12. 2017 16:15
Five Guys je podle ankety firmy The Harris Poll nejoblíbenější restaurací zaměřenou na hamburgery v USA za rok 2017.
Five Guys menu
Five Guys menu | Foto: Five Guys

Praha - Americký řetězec Five Guys, konkurent mnohem známější sítě McDonald’s, otevřel svou první německou pobočku. Od začátku prosince funguje ve Frankfurtu nad Mohanem, ještě do Vánoc má přibýt druhá v Essenu.

Značka založená v roce 1986 ve Virginii má v současnosti přes 1500 poboček, v Evropě je nejsilněji zastoupená ve Velké Británii s desítkami fastfoodů. Vedle klasických hamburgerů a párků v rohlíku nabízí ve svém menu i mléčný koktejl se slaninou. 

Výkonný ředitel Five Guys pro Velkou Británii John Eckbert chce, aby se evropská síť dále rozšiřovala ve městech, kde již působí - jsou to hlavně metropole jako Dublin, Madrid a Paříž. Zároveň chce expandovat i na nové trhy. "Jako logická místa k dalšímu rozvoji nám v současnosti připadají Skandinávie, Rakousko, Švýcarsko a Itálie," uvedl Eckbert letos na jaře.

Five Guys je podle ankety firmy The Harris Poll nejoblíbenější restaurací zaměřenou na hamburgery v USA za rok 2017. Původně rodinný podnik se vyznačuje přípravou pokrmů na arašídovém oleji. Mezi jeho fanoušky patří i bývalý prezident USA Barack Obama.

Kritici ovšem poukazují na vysoký počet kalorií v nabízeném občerstvení. Časopis Time zařadil hranolky od Five Guys na seznam deseti nejhorších pokrmů z fastfoodu.

 

Právě se děje

Další zprávy