Maďarsko sužuje náledí. Problémy má i Slovensko

ČTK ČTK
2. 2. 2014 13:35
Maďarsko kvůli ledovce uzavřelo dva přechody se Slovenskem.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Adéla Vlachová

Praha/Budapešť - V Maďarsku dnes byla uzavřena pro vozidla nad 7,5 tuny dvojice přechodů se západním Slovenskem. Kvůli náledí nefungují pro těžké kamiony přechody Rajka-Čunovo a Vámosszabadi-Medveďov.

Maďarské ministerstvo vnitra již v sobotu večer informovalo, že kvůli ledovce zakázalo provoz vozidel nad 7,5 tuny v župách Somogy, Zala, Fejér a Tolna na jihozápadě a ve střední části Maďarska.

Současně podle agentury AFP uzavřelo vjezd na své území pro nákladní vozy nad 7,5 tuny směrem z Rakouska, zatímco ledovka výrazně zpomalovala dopravu v Budapešti.

Na Slovensku se situace lepší

Na Slovensku je v těchto chvílích již situace stabilizovaná. Ještě před několika hodinami ale měli řidiči problémy na silnicích druhé a třetí třídy.

Podle portálu zjazdnost.sk nyní čelí řidiči nejvážnějším komplikacím v horách severně od Banské Bystrice.

U Trnavy dnes po smyku narazil mikrobus s osmi cestujícími do billboardu, kromě šesti dětí utrpěl zranění i jeden dospělý. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života.

S rozmary zimního počasí se v těchto dnech potýká několik evropských zemí. Na dálnici spojující Bělehrad se srbsko-maďarskou hranicí kvůli sněhu uvízla od pátku ve vozidlech více než tisícovka lidí. Sněhová kalamita v sobotu opět trápila také jih Rakouska, její následky jsou ale patrné i dnes.

 

Právě se děje

Další zprávy