Hospodářské noviny: Společnost Packeta, která vlastní Zásilkovnu, je na prodej

ČTK ČTK
5. 5. 2023 11:51
Hospodářské noviny: Společnost Packeta, která vlastní Zásilkovnu, je na prodej

Společnost Packeta, která vlastní logistickou firmu Zásilkovna, je na prodej. Shodli se na tom akcionáři Packety. Největší, téměř poloviční podíl ve firmě drží manželé Simona a Jaromír Kijonkovi, kteří jsou připraveni vlastnickou strukturu opustit. Napsaly to v pátek Hospodářské noviny (HN). Prodej by podle deníku mohl Packetu ocenit ve vyšších jednotkách miliard korun, transakce by v nejoptimističtější variantě mohla být hotová ke konci letošního roku.

Packeta v prohlášení pro HN uvedla, že se "rozhodla využít dlouhodobě vysokého zájmu investorů a zjistit podmínky, za kterých by mohla využít jejich finanční prostředky a know-how k dalšímu růstu a posílení své tržní pozice". Informace potvrdila i Kijonková.

"V současné době probíhají přípravy k oslovení vybraných investorů. Detaily zatím nebudeme více komentovat a ani výsledky nelze v této chvíli jakkoliv předjímat," uvedla. Prodejní proces řídí podle deníku společnosti Corpin a Redbaenk, které působí v korporátním a finančním poradenství, fúzích a akvizicích.

 

Právě se děje

Další zprávy