Facebook zvýšil tržby o 63 procent, akcie šly nahoru

ČTK ČTK
29. 1. 2014 23:20
Akcie firmy po zveřejnění výsledků vzrostly o sedm procent na 57 dolarů a 36 centů
Foto: Reuters

New York - Největší internetová sociální síť Facebook zvýšila ve čtvrtém čtvrtletí své tržby o 63 procent. Podle ve středu zveřejněných výsledků za poslední tři měsíce loňského roku činil čistý zisk firmy 523 milionů dolarů (přes deset miliard korun), což je téměř devětkrát více než ve stejném období předminulého roku. Výsledky mírně předčily očekávání analytiků.

Tržby společnosti se již více než z poloviny skládají z příjmů z reklam na aplikacích pro mobilní telefony a tablety, na jejichž rozvoj se firma v minulém roce zaměřila. Na celkových tržbách 2,59 miliardy dolarů měla tato reklama podíl 53 procent, zatímco ve třetím čtvrtletí to bylo 49 procent. Analytici očekávali tržby na úrovni 2,33 miliard. Ve stejném období o rok dříve utržila společnost 1,59 miliardy.

Čistý zisk firmy vzrostl na 523 milionů v meziročním srovnání ze 64 milionů, ve třetím čtvrtletí loňska činil 425 milionů dolarů. Akcie firmy po zveřejnění výsledků vzrostly o sedm procent na 57 dolarů a 36 centů.

Společnost oznámila, že její sociální síť používá každý měsíc 1,23 miliardy lidí, z nichž 945 milionů se přihlašuje z mobilního telefonu či tabletu.

 

Právě se děje

Další zprávy