Do Rakouska kvůli lockdownu nevyrazí přes tři tisíce českých lyžařů, uvedla asociace

ČTK ČTK
19. 11. 2021 17:39
Do Rakouska kvůli lockdownu nevyrazí přes tři tisíce českých lyžařů, uvedla asociace

Kvůli plošné koronavirové uzávěře Rakouska nemůže do země vyjet asi 3500 českých lyžařů. V pátek to sdělil výkonný ředitel Asociace cestovních kanceláří ČR Michal Veber. Cestovní kanceláře podle něj nabízejí změnu termínu nebo destinace. 

Rakouská vláda tento pátek oznámila, že kvůli rekordnímu počtu nových nákaz zavede od pondělí 22. listopadu plošnou uzávěru. Potrvá nejméně deset dní a maximálně dvacet. Portál Austria.info následně informoval, že v této době nebudou možné ani turistické cesty.

Cestovní kanceláře od svých rakouských partnerů podle Vebera vědí, že lockdown se protáhne spíše na dvacet dní. Ještě předtím než Austria.info zveřejnila informaci o zákazu turistických cest z ciziny, bylo jasné, že po dobu uzávěry nebudou fungovat služby, a plánované zájezdy se tak nemohou uskutečnit.

Cestovní kanceláře podle Vebera zatím netuší, zda lidé, kteří jsou v Rakousku nyní, mohou dokončit pobyt nebo budou v neděli muset zemi opustit. V takovém případě by pro ně cestovní kanceláře musely poslat autobusy.

 

Právě se děje

Další zprávy