Čínské platební karty UnionPay chtějí dobýt Evropu. Začnou virtuálními kreditkami

ČTK ČTK
17. 9. 2018 10:11
Ještě v září zahájí China UnionPay emise virtuálních předplacených karet. Ty pak lze používat prostřednictvím mobilních telefonů při cestách po Asii.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: UnionPay

Šanghaj - Čínský vydavatel platebních karet China UnionPay se chystá vydávat značkové platební karty v Británii. Má to být první krok v jeho expanzi po celé Evropě. Státem kontrolovaná China UnionPay je největším vydavatelem platebních karet na světě, uvedl list Financial Times.

Ještě tento měsíc se China UnionPay spojí s britským partnerem, aby zahájili emise virtuálních předplacených karet pro britské firemní klienty. Jejich zaměstnanci je pak budou používat prostřednictvím mobilních telefonů při cestách po Asii.

Už v prosinci by se projekt měl rozšířit po Evropě. "V Evropě se chceme zaměřit na místní zákazníky na domácím trhu, nejen na lidi cestující do Asie," prohlásil šéf evropské divize firmy.

Společnost, která byla založena v roce 2002, v poslední době expanduje po světě, zejména v Asii. Její platební karty přijímá více než 41 milionů obchodních firem a dva miliony bankomatů ve 170 zemích. Jen v Číně vydala šest miliard platebních karet, což je víc než Visa a MasterCard dohromady.

Na evropský trh vkročila před deseti lety jako služba pro čínské turisty. Dnes její platební karty přijímá 60 procent obchodníků a bankomatů v regionu.

 

Právě se děje

Další zprávy