Čistý zisk ČSOB stoupl loni o osm procent na 15,1 miliardy korun

ČTK ČTK
Aktualizováno 9. 2. 2017 11:17
Objem úvěrů ČSOB vzrostl o šest procent na 618 miliard korun při zachování kvality úvěrů. Objem vkladů se zvýšil o sedm procent na 752 miliard korun.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: ČTK

Praha - Čistý zisk skupiny ČSOB v roce 2016 stoupl o osm procent na 15,1 miliardy korun.

"I v přetrvávajícím prostředí nízkých úrokových sazeb vykázala ČSOB v roce 2016 vynikající finanční výkon. Udrželi jsme stabilní náklady, což nám umožnilo pokračovat v investicích. Zisk jsme zvýšili o osm procent, částečně také díky prodeji našeho podílu ve společnosti VISA Europe," komentoval výsledky finanční ředitel ČSOB Jiří Vévoda.

Objem úvěrů ČSOB vzrostl o šest procent na 618 miliard korun při zachování kvality úvěrů. Podíl úvěrů v selhání byl pod třemi procenty. Objem vkladů se zvýšil o sedm procent na 752 miliard korun. Provozní výnosy vzrostly o pět procent na 34 miliard korun. Provozní náklady zůstaly meziročně stabilní na 15,7 miliardy korun.

Silný růst obchodních objemů, vynikající kvalita úvěrů a stabilní náklady byly vykompenzovány klesající marží a nižšími výnosy z poplatků a provizí, uvedla banka. Za růstem úvěrového portfolia stál pokračující růst hypoték a zrychlující spotřebitelské financování.

Konkurenční Komerční banka v loňském roce zvýšila čistý zisk o 7,2 procenta na 14,074 miliardy korun, Česká spořitelna výsledky zatím nezveřejnila.

Do Skupiny ČSOB patří ČSOB, Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB patří do mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy