Zavedené sportovní automobily budou mít konkurenci

rg
18. 10. 2007 17:15
Na Autoshow je několik novinek z vyšší cenové kategorie
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Na českém trhu se začnou nabízet méně známé automobilové značky, jejichž kousky umí jezdit rychlostí 300 km za hodinu. K zavedeným firmám Ferrari, Lamborghini či Porsche tak u nás přibudou vozy obdobných cenových i rychlostních kategorií Wiesmann, Mosler a Spyker. Informaci přinesl server Finanční noviny s odvoláním na ČTK.

Na právě probíhajícím pražském salonu Autoshow se představil model 900S od americké automobilky Mosler. Dosahuje rychlosti až 320 kilometrů v hodině a z nuly na sto dokáže akcelerovat na 3,1 sekundy, kterýmžto výkonem zanechává o více jak vteřinu za sebou kolegy Ferrari 575 Maranello a Porsche 911 Turbo. Jeho cena je 5,2 milionu korun.

Model C8 Spyder od nizozemského výrobce formulí stojí dokonce 7,3 milionu korun. Německá malosériová automobilka Wiesmann do Prahy přivezl kupé GT za 3,3 milionu korun a novou verzi MF5 s desetiválcovým motorem z BMW za 5 milionů korun.

Mustang uvedl retro model Shelby GT 500, který, jak název napovídá, nabízí výkon pěti set koní. Ten stojí necelé dva miliony.

 

Právě se děje

Další zprávy