Virtuální vojáci budou z Prahy, stěhují se sem vývojáři

Karel Toman
10. 4. 2009 15:00
Bohemia Interactive stěhuje vývojáře z Austrálie do Čech a bude potřebovat nové

Praha - Vývojáři úspěšné české softwarové společnosti Bohemia Interactive se stěhují z Austrálie zpět do Prahy.

V novém centru v pražských Dejvicích bude působit vývojový tým, zabývající se tvorbou nové generace vojenské výcvikové hry Virtual Battlespace. Tu využívají vojenské organizace celého světa včetně americké a britské armády.

"Od června letošního roku ji ke svým společným cvičením nasadí dokonce i NATO. To všechno pro nás znamená spoustu další práce ve vývoji," vysvětlil generální ředitel společnosti Bohemia Interactive Simulations Peter Morrison.

Virtuální výcvik pro Irák a Afghánistán

"Hlavní prodejní místo zůstane nadále v Austrálii, většinu vývojového týmu jsme se ale rozhodli přestěhovat zpátky do České republiky. Jsme totiž přesvědčeni, že tu najdeme spoustu špičkových programátorů. Navíc je to pro nás tak trochu návrat domů," dodal Morrison.

Jedním z hlavních požadavků NATO na novou generaci hry, kterou chce využít k výcviku vojáků do misí v Afghánistánu a Iráku, je modul pro "realistický výcvik obrany proti improvizovaným výbušným zařízením."

S návratem firmě pomáhá vládní agentura CzechInvest, podle níž je dnes vývoj softwaru jedním z mála odvětví, kterému se ještě daří.

"Vývojáři softwaru dnes tvoří nejpočetnější skupinu nových investorů v Česku. Jen za uplynulý rok jich na mapě ČR s přispěním CzechInvestu přibylo dalších 43," upozornila Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest.

Kolik vývojářů bude potřebovat ani termín "stěhování", zatím firma neoznámila.

Společnost Bohemia Interactive vznikla v roce 1999 hned dva roky na to se proslavila vydáním vysoce oceňované akční hry Operation Flashpoint. Vedle vývoje "vážných" počítačových her pracuje firma i na klasických hrách pro zábavu. V současné době dokončuje svou nejnovější hru Armed Assault 2.

 

Právě se děje

Další zprávy