Už ne Špindl. Nejlepší lyžování bude na Klínovci

Radek Pecák Radek Pecák
15. 7. 2010 12:39
Nová sjezdovka povede z Klínovce do Jáchymova a bude měřit přes tři kilometry
Vysílač na vrcholu Klínovce
Vysílač na vrcholu Klínovce | Foto: Pavel Baroch

Jáchymov - Hodně ambiciózní projekt se chystá v Krušných horách. Ski areál na Klínovci se má stát největším lyžařským areálem v České republice. Díky vybudování sjezdovky z Klínovce do Jáchymova a propojení klínoveckého areálu s německým Fichtelbergem se bude moci po dokončení všech projektů v roce 2020 lyžovat na 40 kilometrech sjezdovek na jeden skipas.

Nová sjezdovka z Klínovce do Jáchymova bude s délkou přes tři kilometry jednou z nejdelších na českém území. Český a německý areál pak má propojit nová lanovka s dékou přes tři kilometry a s exotickým názvem Miriquidi. Projekt byl představen během dne otevřených dveří projektu Klínovec Meadows. 

Areály propojí tříkilometrová lanovka 

Již příští rok se začne na Klínovci s výstavbou moderní čtyřsedačkové lanovky s krytým sezením, tzv. bublinou. Kromě řady objektů pro rekreační bydlení hodlají investoři z Česka i z Německa vystavět také hotel, gastro a relaxační provozy.

"Klínovec a Krušné hory mají obrovský potenciál, navíc je zde krásná příroda, řada golfových hřišť či lázeňských měst, včetně nových moderních lázní v Jáchymově, které leží z druhé strany Klínovce," hodnotí lokalitu Vladimír Kropáček, zástupce developera a investora, společnosti Keilberg Meadows a.s.

Apartmány Klínovec Meadows budou umístěny jen 200 metrů od nástupní lanovky Klínovce Cena apartmánu 1+kk, se stáním a DPH se má vejít pod hranici 1,5 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy