TI Automotive přemístí závod až na jaře

ČTK, eko
3. 1. 2006 10:59
Mladá Boleslav - Plánované přemístění závodu společnosti TI Group Automotive Systems na výrobu autosoučástí z Mladé Boleslavi do průmyslové zóny u nedaleké Nepřevázky se o několik měsíců zdrží.

Kvůli průtahům při žádostech o potřebná povolení se přesun neuskutečnil v závěru loňského roku podle původních odhadů, ale nastane zřejmě až v březnu či dubnu. ČTK to dnes řekl zástupce mladoboleslavského závodu Miroslav Míšek.

Důvodem stěhování závodu je fakt, že současný areál u Ptácké ulice v Mladé Boleslavi již koupila pro své další záměry automobilka Škoda Auto, protože areál firmě TI Group Automotive Systems nevyhovoval. Škoda na tomto pozemku chystá rozšíření svého vývojového centra.

Nový logistický a výrobní areál TI Group Automotive Systems vzniká v bezprostřední blízkosti silnice mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem v sousedství dalších dvou podniků společností Würth a SAS Automotive. "Stavba je prakticky hotová, ale teď se budou dodělávat rozvody energie a podobně," řekl Míšek. Stěhování se podle něj neuskuteční naráz, ale postupně v návaznosti na požadavky jednotlivých zákazníků.

Přemístění nebude mít vliv na činnost podniku a neobjeví se ani příliš mnoho nových pracovních příležitostí. V současné době podnik zaměstnává kolem 250 lidí a výhledově by se jejich počet mohl zvýšit zhruba o 20.

Nový areál bude na nevyužitých zemědělských pozemcích ve schválené průmyslové zóně v katastru obce Nepřevázka. Budou se zde vyrábět komponenty pro automobilový průmysl, především palivové trubice a trubice podtlakového vedení posilovačů brzd. Součástí areálu bude i logistická část pro distribuci výrobků jednotlivým odběratelům, mezi něž patří automobilky Škoda Auto, Volvo a Toyota. Nový areál bude zároveň ležet v blízkosti sjezdu z rychlostní komunikace mezi Prahou a Mladou Boleslaví.

 

Právě se děje

Další zprávy