Sportka nadělila 50 milionů. Letos už popáté

mp
17. 9. 2007 18:20
Výhru 50 277 802 korun získal jediný sázející

Praha - Už pátý šťastlivec si letos díky Sportce přilepšil o víc než 50 milionů korun. Čísla správně odhadl a zaškrtl sázející v Jihomoravském kraji, o jehož výhře rozhodlo včerejší losování.

Svému štěstí šel výherce částky 50 277 802 korun naproti - vyplnil kompletně celou sázenku, což znamená, že mu statisticky stouply šance na výhru. Kdyby šetřil a šest čísel vsadil jen v jednom sloupečku, jeho naděje na zisk snových částek by byla jen 1:14 milionům.

Tikety Sportky se u nás prodávají už od roku 1956 a hra stále patří mezi nejpopulárnější sázkové kratochvíle Čechů. S dobou se ale mění i výhry: zatímco pionýrské začátky nabízely sázejícím hlavní výhru v hodnotě 10 tisíc korun, dnes jsou sumy neomezené a v jackpotu se hromadí částky pohybující se v desítkách milionů.

Velkých výher může být víc než loni

V letošním roce si už pět tipařů připsalo na svá konta víc než 50 milionů. Nedělní jackpot je ale v pořadí "až" pátou nejvyšší výhrou - nejvýše dosáhl výherce, který si v únoru přilepšil o 67 512 813 korun.

Rok 2007 je pro "padesátimilionové" šťastlivce vůbec velmi plodný - loni si výher v této hodnotě užilo také pět lidí, ale povedlo se jim to za celý kalendářní rok. Letos je jich pět už v září, a proto je možné, že Sportka podobně potěší i další sázející.

O osudu milionových částek Sportky se rozhoduje v televizním losování, kdy se z osudí losuje ve dvou tazích vždy šest čísel a poté jedno dodatkové číslo. Pokud tipující správně zaškrtne všech šest políček ve sloupci, získává hlavní výhru.

Nedělní vítěz měl to štěstí, že se o miliony nemusí s nikým dělit. Šťastná čísla 12, 16, 24, 32, 36 a 39 z druhého tahu vsadil jako jediný.

 

Právě se děje

Další zprávy