Španělé naučí české děti anglicky - i mluvícím perem

Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
14. 8. 2013 19:05
První jazyková škola Kid´s bude v Česku otevřena v lednu příštího roku
Foto: Kid´s&Us

Praha - Do České republiky míří další franšízová síť jazykových škol. Tentokrát chce na tuzemském trhu uspět španělský koncept, zaměřený zejména na výuku předškolních dětí, Kid´s&Us. První pilotní školu s výukou angličtiny chce tuzemský masterfranšízant otevřít v lednu příštího roku v Praze, píše ve středečním vydání deník Insider.

V horizontu dvou až tří let by mělo i v dalších městech České republiky vyrůst 25 až 30 těchto škol. Masterfranšízanta hledá jazyková škola v současné době i na Slovensku.

Jak se novému konceptu výuky anglického jazyka podaří v Česku uspět, je otázkou. Podle odborníků je totiž trh již několik let naprosto přesycen.

"Trh je saturován a zcela nový subjekt bez zázemí nemá velkou šanci uspět," myslí si prezident Asociace jazykových škol a agentur ČR (AJŠA) Vítězslav Bican. Podle něj se velkou přidanou hodnotou nezdá být ani mezinárodní zakotvení školy.

Naopak franšízový poradce ze společnosti Avex systems, která pro novou jazykovou školu našla tuzemského masterfranšízanta, Aleš Tulpa předpovídá školám Kid´s&Us úspěch.

Jakou cenovou politiku školy Kid´s&Us pro Česko zvolí, bude výsledkem až zářijového jednání. Podle Tulpy se ale bude cena za jednu školní hodinu v rámci skupinové výuky pohybovat v rozmezí 200 až 250 korun.

Obvyklé ceny se pohybují mezi 100 až 400 korunami  podle typu výuky.

Koncept Kid´s&Us se poprvé v Česku představil na březnovém veletrhu Franchise Meeting Point v Brně. Vyniknout mezi ostatními jazykovými školami na českém trhu chtějí Španělé díky interaktivnímu, speciálně vyvinutému výukovému konceptu a učebním materiálům. "Jeden příklad za všechny. Systém pracuje kromě jiného i se čtecími tečkami, na které si mohou děti a jejich rodiče doma přiložit takzvané reading pen - mluvící pero, které přečte nahlas se správnou anglickou výslovností texty, popíše obrázky nebo různé životní situace," prozrazuje Tulpa.

Čtěte v placeném deníku Insider:

Do Česka míří další jazyková franšíza. Španělé chtějí české děti učit anglicky

 

Právě se děje

Další zprávy