Škoda Auto: Minivůz Up! se bude dělat ve Vrchlabí

gaz
4. 10. 2007 10:12
Bude stát necelých 150 tisíc korun

Mladá Boleslav - Minivůz Up!, který koncern Volkswagen představil na letošním frankfurtském autosalonu, se bude zřejmě vyrábět v závodě Škoda Auto ve Vrchlabí.

V rozhovoru pro Hospodářské noviny to sdělil Reinhard Jung, čerstvý předseda představenstva společnosti Škody Auto.

"V současné době intenzivně jednáme s odpovědnými místy v koncernu o tom, aby se nám podařilo dostat výrobu nového malého vozu do České republiky. Konečné rozhodnutí ale ještě nebylo přijato," oznámil Jung.

Podle informací deníku však existují indicie, že právě Vrchlabí je nejvážnějším kandidátem pro výrobu nového typu auta.

Jednou z nich je nový rozvojový plán mladoboleslavské automobilky, která má v příštích dvou letech do svých závodů ve Vrchlabí a Kvasinách investovat 55 miliard korun. Vrchlabí přitom vyrábí pouze Škody Octavie první generace, a závod by tak po rozšíření neměl co vyrábět.

Zatím však není ani jasné, pod jakou značkou Up! vyjede do světa. Kromě Škody to může být také Volkswagen nebo Seat.

Ve Frankfurtu VW představil minivůz pouze ve formě třídveřové studie, která sloužila k testování zájmu zákazníků. Pro brzký tokijský autosalon však má být již hotova pětidveřová minivanová verze. V Los Angeles bude k vidění i Up! s hybridním pohonem.

Automobilka chce miniauto uvést na trhu roku 2011. Jeho cena bude přibližně šest tisíc eur, což by v té době mohlo být okolo 150 tisíc korun, napsal deník.

 

Právě se děje

Další zprávy