Skanska zvýšila čistý zisk na miliardu

eko, ČTK
3. 11. 2005 11:29
Praha - Největší stavební firma na tuzemském trhu Skanska zvýšila letos do září v České republice a na Slovensku čistý zisk o polovinu.
Skanska zvýšila svůj čistý zisk
Skanska zvýšila svůj čistý zisk | Foto: Aktuálně.cz

Podle předtavitelů firmy má na výsledku velký podíl rozvoj aktivit na Slovensku.

Na Slovensku loni Skanska dosáhla tržeb 2,8 miliardy slovenských korun (2,2 miliardy Kč) a zisku 130 milionů slovenských korun. Do své skupiny začlenila bývalou firmu Banské stavby Prievidza, která od letošního roku působí jako Skanska BS. Koncem loňského roku převzala košickou společnost Klimavex, která dodává technologie.

Řada lukrativních zakázek

Firma aktuálně pracuje například na stavbě Terminál Sever II. na ruzyňském letišti, staví nové ústředí ČSOB v Praze Radlicích, Justiční areál v Praze 10 a administrativně obchodní centrum Chodov v Praze 4. Mezi současné stavby náleží rovněž úseky dálnic D8, D11 či D47 a pokračování pražského metra C.

Skanska v roce 2004

Loni skupina podepsala smlouvy celkem za 45,1 miliardy korun, což o více než 14 miliard korun překonalo rok 2003. Ke konci loňského roku měla firma zajištěnou práci za 44,15 miliardy, o rok dříve to bylo přibližně 27 miliard Kč.

Mezi dokončené stavby za loňský rok se v Česku řadí například multifunkční hala Sazka Arena v Praze, obchvat Olomouce a modernizace železniční trati v úseku Kralupy nad Vltavou - Vraňany.

Skupina Skanska CZ zaměstnávala v roce 2004 přibližně 6680 lidí, což bylo asi o 240 lidí více než v roce 2003. Koncern Skanska se sídlem ve Švédsku je jednou z největších stavebních společností v Evropě. Působí ve více než 60 zemích a celosvětově zaměstnává přes 75.000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy