Řidiči si zase připlatí. Za naftu i benzin

djl
21. 4. 2008 11:25
Cena benzinu vzrostla o 6, nafty o 39 haléřů
Foto: CCS

Praha - Ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích v České republice během minulého týdne mírně vzrostly. Zatímco u benzínu není rozdíl nijak výrazný - činí 6 haléřů, při tankování nafty již řidiči v peněženkách rozdíl pocítí. Její cena vzrostla v průměru o 39 haléřů za litr.

Vyplývá to z pravidelné zprávy společnosti CCS sledující vývoj cen pohonných hmot v České republice.

Cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se na konci minulého týdne zastavila na 30,52 korunách za litr. Za litr nafty pak řidiči platili 31,44 korun.

Nejlevněji se tankuje na východě Čech, nejdráže na Vysočině

Nejméně za litr pohonných hmot řidiči tradičně zaplatí ve východních Čechách. V Pardubickém kraji se v neděli večer prodával litr nafty v průměru za 30,76 korun. V sousedním Královéhradeckém kraji pak byl o pouhý haléř dražší.

Naopak nejvíc stál litr nafty na Vysočině. Tam se jeho průměrná cena vyšplhala na 31,97 haléřů. Jen o dva haléře méně pak stojí v kraji Karlovarském.

Východním Čechám patří prvenství i v cenách Naturalu 95. Nejméně stál litr Královéhradeckém kraji - 29,73 korun. V Pardubickém kraji se pak jeho cena zastavila na 30,01 korunách poté, co dokonce o 16 haléřů zlevnil.

Jediným krajem, kde cena Naturalu významněji vzrostla, je Praha. Zdražil zde o 41 haléřů na průměrných 30,92 korun. O něco více si pak za litr ještě připlatí řidiči v Karlovarském (30,99 Kč) a v Moravskoslezském kraji (30,93 Kč).

Související:

 

Právě se děje

Další zprávy