PPF opouští Sazku, jediným vlastníkem je Komárkova KKCG

ČTK ČTK
18. 12. 2012 15:22
Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka se stala jediným vlastníkem Sazky sázkové kanceláře
Karel Komárek
Karel Komárek | Foto: ČTK

Praha - Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka se dnes stala jediným vlastníkem Sazky sázkové kanceláře. Skupině PPF uhradila za polovinu firmy blíže neurčenou kupní cenu, oznámila KKCG v tiskové zprávě. Obě skupiny se dohodly, že jakékoli bližší informace k obchodu nezveřejní.

Podle serveru Motejlek.com zaplatila KKCG 5,565 miliard korun.

"Dnešním dnem začíná nová etapa v dlouhé historii Sazky. Sazka pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu," uvedl člen představenstva KKCG Pavel Šaroch.

S budoucím rozvojem Sazky souvisí i příchod významných personálních posil do vrcholového vedení loterijní firmy, které budou oznámeny již na počátku roku 2013, sdělila KKCG.

Sazka se loni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně do konkurzu. Její loterijní byznys pak v listopadu 2011 za 3,8 miliardy korun získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily Sazku sázkovou kancelář stejným dílem. Letos se ale firmy dohodly, že podíl PPF koupí KKCG.

Obě skupiny však dál spolupracují na reorganizaci společnosti Bestsport, která je vlastníkem multifunkční O2 Areny v Praze. Právě miliardové náklady na stavbu této haly zlomily původní Sazce vaz.

 

Právě se děje

Další zprávy