Pentu posílí loterijní expert Biely, vrací se z PPF

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
22. 4. 2013 17:03
Marek Biely bude znovu řídit slovenskou pobočku Fortuny
Marek Biely
Marek Biely | Foto: Sazka

Praha - Do skupiny Penta, přesněji do její loterijní firmy Fortuna, se po dvou letech vrací jeden z nejzkušenějších manažerů v sázkařské branži - Marek Biely. Znovu bude řídit slovenskou pobočku Fortuny.

Právě z pozice generálního ředitele slovenské Fortuny Bielého (a s ním i několik dalších specialistů na loterijní byznys) přetáhla skupina PPF před dvěma lety, když vrcholila válka o Sazku. Byl to tehdy důležitý moment, který v probíhajícím boji ubral body Pentě a zvýhodnil její soupeře - skupiny PPF a KKCG.

V květnu roku 2011, pár týdnů po jeho odchodu z Penty, Bielého najal insolvenční správce Sazky Josef Cupka, aby Sazku během konkurzu řídil. Biely pak stál v čele loterijní společnosti až do podzimu 2011, kdy insolvenční správce Sazku prodal dvěma jejím největším věřitelům, skupinám KKCG a PPF.

Po prodeji se generálním ředitelem Sazky stal Kamil Ziegler, Biely však zůstal v Sazce mužem číslo dvě. Výkonným ředitelem byl až do konce loňského roku. Odešel poté, co Sazku definitivně ovládla KKCG, jíž PPF svůj podíl odprodala.

S koncem loňského roku z vedení Sazky spolu s Bielým odešla další pětice manažerů spojených s PPF, po splněné misi v Sazce se vrátili zpět do Kellnerových služeb. Mezi navrátilci byl i Biely.

Do PPF se tým ze Sazky vracel s plánem, že se bude podílet na řízení nového Kellnerova projektu - vzniku čtvrtého mobilního operátora. Ten měl podle původních představ vstoupit na trh do konce letošního roku pod značkou Air Mobil. Start Kellnerovy přelomové investice ale komplikuje zrušená aukce Českého telekomunikačního úřadu na kmitočty pro rychlé mobilní sítě, na jejímž výsledku závisí strategie PPF. Pro část manažerského týmu ze Sazky tak zatím nemá PPF odpovídající uplatnění - což je zřejmě i jeden z důvodů, proč se Biely rozhodl vrátit se k loterijnímu byznysu.

Bielého se deníku Aktuálně.cz nepodařilo kontaktovat, jeho návrat do Fortuny však potvrdila Cupkova mluvčí Lenka Tichá, která je s Bielym stále v pracovním kontaktu: "Do Penty se vrací na pozici CEO slovenské Fortuny. Počítá se ale s tím, že bude mít časem na starosti kromě Fortuny i další aktivity," upřesnila.

 

Právě se děje

Další zprávy