Penta se zbavila sítě ordinací MediClinic

Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
27. 11. 2013 12:10
Novými majiteli MediClinicu se stali bývalí ředitelé zdravotnických zařízení Penty.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Investiční skupina Penta prodala síť ambulancí MediClinic.

Novými majiteli stoprocentního podílu se stali bývalý generální ředitel sítě lékáren Dr. Max Pavel Vajskebr a bývalý předseda představenstva MediClinic Eduard Bláha.

Cenu transakce firma nesdělila.

Podle Penty prodej sítě 140 ordinací souvisí s investiční strategií skupiny zaměřit se více na projekty s potenciálem vysokého růstu.

„Prodej společnosti MediClinic je naplňováním naší investiční strategie, která předpokládá postupný odprodej menších firem z portfolia Penty," říká investiční ředitel Václav Jirků.

"Pavel Vajskebr a Eduard Bláha jsou osvědčení manažeři, a proto nemáme o další perspektivu MediClinicu obavu," dodává.

Vajskebr působil v Pentě šest let. Letos v březnu opustil post generálního ředitele firmy České lékárny, nejdůležitější součásti holdingu lékáren Dr.Max. Eduard Bláha pak zastával post ředitele Léčebných lázní Jáchymov, později i v Luhačovicích a předsedy představenstva MediClinic. V současnosti je členem dozorčí rady MediClinic.

MediClinic působí na českém  trhu od roku 2008. Ve svých ordinacích poskytuje primární i specializovaná lékařská vyšetření. Firma loni dosáhla tržeb 233 milionů korun.

Penta se již v rámci své strategie v roce 2011 zbavila například sítě prodejen Žabka. Svůj stoprocentní podíl prodala také ve strojírenských firmách TES Vsetín nebo MEZservis.

Investiční skupina působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě a Mnichově. Penta investuje především do oblasti realit, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu a bankovnictví. Její společnosti zaměstnávají více než 30 tisíc lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy