Novináři ztrácejí práci, propouští Nova i mediální domy

Tereza Holanová Karel Toman, Tereza Holanová
6. 12. 2011 19:15
Šéfové médií sahají k úsporným opatřením. Ušetřit chce také týdeník Euro
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - V českých médiích se rozbíhá vlna propouštění.

Výpovědi chystají TV Nova, agentura Mediafax i server tn.cz, informoval v úterý odpoledne deník Insider. Snižovat počet zaměstnanců plánuje ale také týdeník Euro. A skupina Mafra se s pracovníky loučí průběžně už od jara tohoto roku.

Zpravodajství TV Nova a zmíněnou agenturu mají do konce roku opustit čtyři desítky lidí. Informaci o propouštění od jednoho z postižených redaktorů potvrdila Insideru i mluvčí Novy.

Propouštění má údajně proběhnout ve dvou vlnách. První zaměstnanci- zhruba čtyřicítka -  odejdou do konce roku, další pak mohou následovat v březnu.

Místa ruší Euro i Mafra

Zeštíhlení se dotkne i časopisu Euro, který má v následujících týdnech opustit třeba ředitelka inzertního oddělení nebo obchodní a marketingová ředitelka. Tyto funkce si rozdělí nový vlastník týdeníku a bývalý generální ředitel, jehož funkce se má rovněž zrušit. Zprávu v úterý přinesl server Mediář.

Šéfredaktor Euro Pavel Páral byl vyzván, aby předložil plán úspor na příští rok.

O práci přicházejí také novináři v největším českém deníku. Propouštění v MF Dnes začalo na jaře, postupně šlo napříč celými novinami, během léta se přeneslo i do regionálních příloh a na podzim došlo na server idnes.cz.

Počty propuštěných nejsou oficiálně známé, podle zdrojů zevnitř firmy jde celkem o desítky lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy