Neoblíbený šéf supermarketů Plus končí

mp
4. 9. 2007 17:29
Michael Neervoort proslul nevybíravými praktikami
Nespokojení zaměstnanci se ozvali už před rokem v Mostě
Nespokojení zaměstnanci se ozvali už před rokem v Mostě | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Nespokojení zaměstnanci společnosti Plus se konečně dočkali odchodu nepopulárního manažera Michaela Neervoorta. O změně ve vedení firmy provozující v Česku síť supermarketů informovala Mladá fronta Dnes.

Neervort zastával v tuzemské pobočce druhou nejvýznamnější pozici, v popisu práce měl zejména výstavbu nových provozoven. Za dva roky svého působení v Česku si manažer získal celou řadu nepřátel.

Na Neervoorta si stěžovali nejen řadoví zaměstnanci, ale i lidé z manažerských funkcí. Podle jejich vyjádření na ně vedení vyvíjelo trvalý nátlak, nutilo plnit nesmyslné termíny a hovořilo se i profesním ponižování. Mnoho zaměstnanců podalo výpověď, jiní museli odejít nedobrovolně.

Odvolání? Kdepak, povýšení

Oficiálně ale neoblíbený šéf odvolán nebyl. Naopak, byl povýšen. Michael Neervoort odchází do Německa, kde bude řídit výstavbu dalších prodejen. Zastávat tedy bude stejnou funkci jako v Česku.

Proti německým nadřízeným už dokonce lidé z prodejen demonstrovali a stěžovali si jak u nejvyššího vedení firmy, tak i na německé ambasádě v Praze. Domnívají se, že se manažeři snaží co nejvíce ušetřit, a proto na zaměstnance nabalují neúměrné nároky.

Jednou z příčin těchto praktik může být i skutečnost, že Plusu v posledním roce poklesly tržby i čistý zisk. Na nebi obchodních řetězců totiž vysvitla hvězda společnosti Lidl a menších provozoven britského Teska.

V současnosti provozuje Plus v Česku 135 obchodů. Poprvé si v něm mohli zákazníci nakoupit v dubnu 1992, kdy společnost otevřela v Praze první českou provozovnu. Po Evropě má Plus více než tři a půl tisíce dalších obchodů.

 

Právě se děje

Další zprávy