Křižíkův zámek jde do dražby. Připravte si 30 milionů

Ekonomika Ekonomika
18. 4. 2011 12:38
Dražba unikátní nemovitosti se koná 11. května
Zámek Oltyně
Zámek Oltyně | Foto: Aktuálně.cz

Oltyně, Táborsko - Novorenesanční zámek Oltyně zhruba 10 kilometrů západně od Tábora čeká 11. května dražba. Transakci připravuje společnost Naxos, největší dražebník v zemi.

Vyvolávací cena byla stanovena na 29,9 milionů korun.

"Je to svým způsobem unikátní transakce. Historické nemovitosti totiž zpravidla nejsou provozovány jako výdělečný byznys. Investuje do nich většinou někdo, kdo má dostatečný zdroj peněž z jiných činností a například zámek je pro něj spíše srdeční záležitostí a věnuje se mu s nadšením," řekl obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal.

Zámecký areál se nachází na pozemcích o celkové rozloze 76 855 metrů čtverečních. V roce 2000 až 2006 byl rekonstruován v reprezentativní sídlo a na honosný pension vhodný pro pořádání svateb, oslav či firemních akcí.

V historii zámku sehrála nemalou roli rodina slavného vynálezce Františka Křižíka. Současný novorenesanční zámek stojící uprostřed anglického parku postavil v polovině 19. století Josef Fellner z Feldeggu. Po sňatku Anny Fellnerové se synem vynálezce Františka Křižíka pak zámek dlouhou dobu patřil rodu Křižíků.

 

Právě se děje

Další zprávy