Firmy mohou získat zakázky v Alžírsku

ČTK, eko
15. 11. 2005 14:25
Praha/Alžír - České firmy mohou získat zakázky na obnově alžírské infrastruktury.

České podniky mají šanci se ucházet o zakázky v Alžírsku, které bude v příštích letech obnovovat za desítky miliard dolarů svou infrastrukturu. Země v současné době vypisuje tendry pro národní rozvojový plán a místní podniky hledají budoucí partnery. Českému ministrovi průmyslu a obchodu Milanu Urbanovi to na jeho návštěvě v Alžírsku řekl ministr dopravy Muhammad Maghláví. ČTK o tom informoval mluvčí MPO Ivo Mravinac.

V rámci rozvojového plánu chce Alžírsko na hospodářský rozvoje země v letech 2005 až 2009 vyčlenit 50 miliard dolarů. Necelá polovina půjde na rozvoj infrastruktury.

Maghláví podle Mravinace nabídl českým firmám možnost podílet se na projektech v dopravě, na které Alžírsko plánuje vyčlenit deset miliard dolarů. "Největší investice poplynou do rozvoje a rekonstrukce železniční dopravy, kde se počítá s elektrifikací 2000 kilometrů stávajících tratí a s výstavbou 600 kilometrů nových úseků," uvedl Mravinac. Plán předpokládá také výstavbu 26 kilometrů tramvajových tratí v Alžíru a dalších 50 kilometrů v ostatních městech.

 

Právě se děje

Další zprávy