Dolar spadl poprvé pod osmnáctikorunovou hranici

tsc
21. 11. 2007 10:20
Dolar se dnes ráno obchodoval za 17,94 koruny
Jednodolarovky jsou pro většinu Američanů lepší než kovová mince téže hodnoty. Tento týden začne další pokus to změnit: vyjde nová série mincí s portréty bývalých prezidentů. Zahodí kvůli tomu Američané svou oblibu papírových bankovek?
Jednodolarovky jsou pro většinu Američanů lepší než kovová mince téže hodnoty. Tento týden začne další pokus to změnit: vyjde nová série mincí s portréty bývalých prezidentů. Zahodí kvůli tomu Američané svou oblibu papírových bankovek? | Foto: Reuters

Praha - Další mezní hranice vůči dolaru padla. Dolar, který ještě před měsícem bylo možné koupit za devatenáct korun, se podle serveru Patria Online ve středu ráno obchodoval za 17,94Kč/USD.

Nad osmnáctikorunovou hranici se dolar znovu vyšplhal po deváté hodině ranní, kdy se podle serveru financninoviny.cz obchodoval za 18,03 koruny. Kurz koruny k euru je stabilní kolem úterního kurzu 26,66 Kč/EUR.

Důvodem posilování koruny je oslabování dolaru na světových trzích. Americká měna překročila v úterý hranici 1,48 USD/EUR a kolem ní se podle serveru drží i dnes.

Další články:

Koruna zlomila další dolarový rekord

Dolar dál slábne. Koruna má nový rekord

 

Právě se děje

Další zprávy