Amazon míří do Česka. Bude tu mít logistické centrum

ČTK ČTK
26. 4. 2013 7:59
Největší světový internetový prodejce už pro obří centrum hledá místo

Praha - Největší světový internetový prodejce Amazon míří do České republiky.

Americká společnost podle pátečního deníku E15 už v Česku hledá místo pro umístění obřího logistického centra, aby ho mohla ještě letos zprovoznit.

Společnost se původně rozhodovala mezi Českou republikou a Polskem. "Už padlo rozhodnutí, že to bude Česko," řekl E15 jeden z jeho zdrojů obeznámených s plány Amazonu.

Česko se tak stane první evropskou zemí na východ od Německa, v níž bude Amazon v tomto rozsahu působit. Na Slovensku firma provozuje podporu prodeje a v Rumunsku má vývojové centrum.

Logistický areál Amazonu v Česku se má rozsahem vyrovnat největšímu distribučnímu centru v Evropě, které má firma v německém Bad Hersfeldu. Jeho výměra je kolem 100 000 čtverečních metrů.

Amazon je největším a zároveň i jedním z nejstarších internetových obchodů na světě. Jeff Bezos, který dosud stojí v čele firmy, ji založil ještě pod jménem Cadabra v roce 1994.

Koncern Amazon ovšem už dávno není jen internetovým knihkupectvím. V současnosti prodává zboží od muziky přes hračky až po módu.

Pýchou společnosti je ale v posledních letech Kindle - čtečka elektronických knih, kterou vyvinul a stále vylepšuje, dodala E15.

 

Právě se děje

Další zprávy