Čerpací stanice Agip v Česku přecházejí pod maďarský MOL

ČTK ČTK
30. 7. 2015 15:22
Po převzetí bude MOL v Česku provozovat skoro 320 stanic, čímž se stane dvojkou na trhu za společností Benzina.
Foto: Economia

Praha - Všechny čerpací stanice Agip v Česku bude od pátku provozovat maďarský ropný holding MOL. Vyplývá to z informací na webových stránkách italské společnosti Eni, která pumpy dosud provozovala. Po převzetí bude MOL v Česku provozovat skoro 320 stanic, čímž se stane dvojkou na trhu za společností Benzina, která patří holdingu Unipetrol. Benzina provozuje 339 stanic.

"Rádi bychom Vás informovali, že od 31. července 2015 se 125 čerpacích stanic Agip v České republice stane součástí sítě MOL Group," stojí na webových stránkách Eni.

MOL v Česku dosud provozoval 193 čerpacích stanic Pap Oil, Slovnaft a Lukoil. V květnu letošního roku začal s jejich přejmenováním na název ropného holdingu.

Mluvčí Slovnaftu Anton Molnár, který MOL v Česku mediálně zastupuje, převzetí Agipu komentovat nechtěl. "Všechny bližší informace podáme až po ukončení akvizice," řekl.

MOL již dříve uvedl, že do budoucna plánuje mít v Česku dvě značky - MOL a Pap Oil. Generální ředitel společnosti v ČR Attila Dsupin v květnu řekl, že značku MOL ponese zhruba 60 procent stanic skupiny v Česku, zbytek bude Pap Oil. Proces přejmenování by měl být dokončen v příštím roce. Dodal, že do konce letošního roku chce holding provozovat pod svým jménem 80 čerpacích stanic. V Česku je celkem asi 3800 veřejně přístupných čerpacích stanic.

Skupina MOL je mezinárodní ropná a plynárenská společnost se sídlem v Budapešti. Vlastní více než 1700 čerpacích stanic v 11 zemích ve střední a jihovýchodní Evropě. Skupina působí ve více než 40 zemích a zaměstnává téměř 29.000 lidí po celém světě. Provozuje i čtyři rafinérie a dva petrochemické závody.

Největší sítě čerpacích stanic v ČR po dokončení transakcí MOL:

Název / vlastník Počet
Benzina (Unipetrol) 339
Skupina MOL 318
OMV 215
EuroOil (Čepro) 190
Shell 173
Robin Oil 74
Tank Ono 35

Zdroj: Provozovatelé čerpacích stanic, ministerstvo průmyslu a obchodu

 

Právě se děje

Další zprávy