Realitka působící i u nás bude prodávat domy i v Číně

Věra Tůmová
4. 9. 2012 7:30
Čínský trh s miliardou obyvatel je pro realitní kanceláře obrovským lákadlem
"Čína musí zajistit, aby se trh s nemovitostmi kvůli spekulantům nestal kasinem," říkají úředníci ministerstva stavebnictví.
"Čína musí zajistit, aby se trh s nemovitostmi kvůli spekulantům nestal kasinem," říkají úředníci ministerstva stavebnictví. | Foto: Reuters

Praha - Největší nadnárodní společnost v oboru realit bude mít své pobočky i v Číně. Na tento největší asijský trh by měla totiž vstoupit prostřednictvím takzvané masterfrančízy pro celou Čínu. Společnost RE/MAX to oznámila první zářijové pondělí.

Realitní skupina RE/MAX svou působnost v jednotlivých zemích rozšiřuje právě díky frančízové strategii. Jen za letošní první pololetí se rozrostla o tři stovky nových franšízových podniků.

Podle vyjádření společnosti nyní největší nárůst prodejů zaznamenali v Jižní Africe, kde tržby narostly až o 75 procent. Prodeje na evropských trzích přinesly za prvních šest měsíců roku 2012 růst tržeb na úrovni 13 procent.

Expanze do Číny

Licenci na masterfrančízu pro celé území Číny sice společnost RE/MAX prodala koncem srpna letošního roku, první pobočky realitní kanceláře pod vlajkou této společnosti se ovšem v Číně objeví až v průběhu podzimních měsíců. „První kanceláře v Číně by měly vzniknout nejpozději začátkem roku 2013," uvádí tuzemští zástupci RE/MAX.

Nadnárodní realitní společnost ke vstupu na čínský trh patrně nejvíce láká možnost oslovit tamní realitní trh s obrovským potenciálem. V současnosti totiž čítá zhruba 1,3 miliardy obyvatel.

"Čínský trh je obrovská příležitost. Jen pro představu: existuje zde zhruba 130 měst s více jak jedním milionem obyvatel. Stále sílící střední třída začíná být náročnější na životní styl a umí ocenit kvalitní bydlení. Vzniká tedy velmi zajímavý prostor pro naše aktivity," poznamenává ke vstupu na čínský trh David Krajný, který vlastní licenci této realitní společnosti pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

 

Právě se děje

Další zprávy